Ορθοδοντικά άγκιστρα

Μεταλλικά άγκιστρα

Ο συμβατικός τρόπος

Είναι τα γνωστά σε όλους «σιδεράκια», τα οποία συγκολλούνται στις οδοντικές επιφάνειες με ειδικά ορθοδοντικά συγκολλητικά υλικά αφού προηγουμένως έχει γίνει κατάλληλη προετοιμασία του δοντιού. Τα άγκιστρα διαθέτουν υποδοχή μέσα στην οποία προσαρμόζεται το ορθοδοντικό σύρμα. Το σύρμα συγκρατείται εκεί με τη βοήθεια ελαστικών προσδέσεων, που μπορεί να είναι διαφανείς, γκρι, ή χρωματιστές ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε ασθενή. Σε κάποιες περιπτώσεις και για ορισμένο χρονικό διάστημα γίνεται χρήση μεταλλικών προσδέσεων αντί των ελαστικών, σε ένα ή περισσότερα δόντια.

Μεταλλικά άγκιστρα (τα γνωστά &quo;σιδεράκια&quo;)

Μεταλλικά άγκιστρα αυτόδετα (Damon)

Ο σύγχρονος σχεδιασμός με μικρό μέγεθος κι ενσωματωμένο το μηχανισμό συγκράτησης του σύρματος

Έχουν και αυτά τη συμβατική μεταλλική εμφάνιση, ωστόσο ο σχεδιασμός τους διαφέρει από τα συνηθισμένα «σιδεράκια». Η βασικότερη διαφορά είναι ότι δεν απαιτείται η τοποθέτηση ελαστικών προσδέσεων γιατί τα συγκεκριμένα άγκιστρα διαθέτουν δικό τους μηχανισμό για τη συγκράτηση του σύρματος. Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά τους είναι η ταχύτερη πρόοδος της θεραπείας και η ελάττωση της συχνότητας των επισκέψεων, που ιδίως εξυπηρετεί όσους έχουν πρόβλημα με την απόσταση (για παράδειγμα εκείνους που ταξιδεύουν ανά τακτά ή/και μεγάλα χρονικά διαστήματα, που κατοικούν ή/και εργάζονται μακριά από το ορθοδοντικό ιατρείο, κλπ). Αυτές οι παρατηρήσεις αφορούν κυρίως το πρώτο μισό της θεραπείας, ωστόσο υπάρχουν και συγκεκριμένα ορθοδοντικά προβλήματα για τα οποία ενδείκνυνται τα αυτόδετα άγκιστρα

Μεταλλικά αυτόδετα

Κεραμικά άγκιστρα

Μία εναλλακτική αισθητική λύση

Αποτελούν μία εναλλακτική αισθητική λύση για όσους έχουν δεν επιθυμούν τη μεταλλική εμφάνιση των αγκίστρων. Υπάρχουν κεραμικά υλικά με διαφορετικό βαθμό διαφάνειας, αναλόγως των αισθητικών απαιτήσεων του κάθε ασθενή. Συνήθως τα συγκεκριμένα άγκιστρα χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με λευκά ορθοδοντικά σύρματα και διαφανείς ελαστικές προσδέσεις για ακόμη καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Κεραμεικά άγκιστρα

Κεραμικά άγκιστρα αυτόδετα

Ένας ενδιαφέρον συνδυασμός

Συνδυάζουν τα αισθητικά πλεονεκτήματα των κεραμικών αγκίστρων και όσα πλεονεκτήματα και στοιχεία προαναφέρθηκαν για τα αυτόδετα άγκιστρα.

Κεραμεικά αυτόδετα άγκιστρα

Η πρώτη ορθοδοντική εξέταση είναι δωρεάν!

Μπορούμε να συζητήσουμε και να αναλύσουμε το ορθοδοντικό σας πρόβλημα χωρίς καμία επιβάρυνση. Kάνετε κλικ στο 'δωρεάν εξέταση' για να κλείσετε το ραντεβού σας ή καλέστε στo 2106839939.