Κινητά μηχανήματα

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι ορθοδοντικοί μηχανισμοί που είναι ευρέως γνωστοί ως “μασελάκια”. Οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί διαθέτουν μια ακρυλική βάση μέσα στην οποία ενσωματώνονται τα κατάλληλα για κάθε περίπτωση σύρματα. Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να τους φορούν και να τους αφαιρούν. Στο χώρο μας χρησιμοποιούνται τα παρακάτω κινητά μηχανήματα:

Συγκρατητικά Μηχανήματα

Διατήρηση του αποτελέσματος μετά τη θεραπεία

Είναι τα “μασελάκια” που δίνονται σε ορισμένους ασθενείς μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας με σκοπό τη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος. Πρέπει να τονιστεί ότι δεν δίνονται σε όλους τους ασθενείς μασελάκια ως μέσο συγκράτησης.

Συγκρατιτικά μηχανήματα ορθοδοντικής θεραπείας

Λειτουργικά Μηχανήματα

Η κάτω γνάθος ωθείται σε πιο πρόσθια θέση

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι από αυτά τα“μασελάκια” και ενδείκνυνται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Τα λειτουργικά μηχανήματα «υποχρεώνουν» τον ασθενή να κλείνει την κάτω γνάθο του σε πιο μπροστινή θέση από τη συνηθισμένη για εκείνον, σε ανεκτά πάντοτε όρια. Με αυτόν τον τρόπο διεγείρεται η αύξηση της κάτω γνάθου προς την επιθυμητή κατεύθυνση και η μετατόπισή της στο κρανίο σε πιο πρόσθια θέση, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του οπισθογναθισμού και των συνεπακόλουθων προβλημάτων που προκαλεί στην οδοντική σύγκλειση.

Λειτουργικά μηχανήματα ορθοδοντικής θεραπείας

Η πρώτη ορθοδοντική εξέταση είναι δωρεάν!

Μπορούμε να συζητήσουμε και να αναλύσουμε το ορθοδοντικό σας πρόβλημα χωρίς καμία επιβάρυνση. Kάνετε κλικ στο 'δωρεάν εξέταση' για να κλείσετε το ραντεβού σας ή καλέστε στo 2106839939.