Διαφανείς Νάρθηκες - Invisalign και άλλοι τύποι

Οι Διαφανείς Νάρθηκες αποτελούν μια διακριτική μέθοδο για συγκεκριμένες περιπτώσεις

Ο συγκεκριμένος τύπος θεραπείας είναι σχετικά νέος στο χώρο της ορθοδοντικής. Ενδείκνυται σε συγκεκριμένα περιστατικά και όχι για το σύνολο των ορθοδοντικών ασθενών, προκειμένου να επιτευχθεί ένα σωστό αποτέλεσμα.

Οι διαφανείς νάρθηκες είναι θερμοπλαστικοί, και συνιστάται η χρήση τους επί 24ώρου βάσεως. Κάθε νάρθηκας αντικαθιστάται ανα 2-3 εβδομάδες από έναν νέο, που σημαίνει ότι ο ασθενής χρησιμοποιεί αρκετούς κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Διαφανείς νάρθηκες που τοποθετούνται πάνω από τα δόντια αντί για σιδεράκια.

Υπάρχουν διάφορες εταιρείες που προμηθεύουν τους θερμοπλαστικούς διαφανείς νάρθηκες. Στο χώρο μας συστήνεται το σύστημα της Invisalign, όμως παρέχουμε διαφανείς νάρθηκες και από άλλες εταιρείες για τις οποίες διαθέτουμε πιστοποίηση (Orthocaps, Clear Aligner). Yπάρχει η δυνατότητα κατασκευής διαφανών ναρθήκων και στο εργαστήριό μας, γεγονός που μας επιτρέπει να τηρούμε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Η Invisalign είναι η πρώτη εταιρεία που εφάρμοσε το συγκεκριμένο τύπο θεραπείας και είναι εκείνη για την οποία υπάρχουν τα περισσότερα δεδομένα στην διεθνή ορθοδοντική βιβλιογραφία. Το κόστος της θεραπείας με Invisalign είναι σε κάποιες περιπτώσεις σχετικά αυξημένο σε σύγκριση με τους άλλους τύπους διαφανών ναρθήκων.  Όμως η Invisalign είναι η πιο αξιόπιστη εταιρεία που παρέχει θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες ακόμα και για περιστατικά μεγαλύτερης βαρύτητας. Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι η θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες Invisalign αποτελεί ένδειξη σε περιπτώσεις ασθενών που δεν έχουν τη δυνατότητα τήρησης τακτικών επισκέψεων στον ορθοδοντικό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, διαμονής στο εξωτερικό, κλπ.

Πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχουν ακόμη ερωτηματικά σε σχέση με τη μηχανική της οδοντικής μετακίνησης με τη χρήση των διαφανών ναρθήκων. Eίναι όμως γεγονός ότι, εφόσον γίνει σωστή επιλογή των περιστατικών, η θεραπεία με τους διαφανείς νάρθηκες όλων των τύπων μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη χρήση ναρθήκων είναι οι περιπτώσεις συνωστισμού των προσθίων δοντιών τόσο στην άνω όσο και στην κάτω γνάθο, όπου τα δόντια φαίνονται "στριμωγμένα". Αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο και οι διαφανείς νάρθηκες προσφέρουν μια άνετη και αισθητική λύση.

Η πρώτη ορθοδοντική εξέταση είναι δωρεάν!

Μπορούμε να συζητήσουμε και να αναλύσουμε το ορθοδοντικό σας πρόβλημα χωρίς καμία επιβάρυνση. Kάνετε κλικ στο 'δωρεάν εξέταση' για να κλείσετε το ραντεβού σας ή καλέστε στo 2106839939. Δεχόμαστε ραντεβού και Σάββατο.