Διαφανείς Νάρθηκες Invisalign και άλλοι τύποι

Οι Διαφανείς Νάρθηκες αποτελούν μια διακριτική μέθοδο για συγκεκριμένες περιπτώσεις

Ο συγκεκριμένος τύπος θεραπείας είναι σχετικά νέος στο χώρο της ορθοδοντικής. Ενδείκνυται σε συγκεκριμένα περιστατικά και όχι για το σύνολο των ορθοδοντικών ασθενών, προκειμένου να επιτευχθεί ένα σωστό αποτέλεσμα.

Οι διαφανείς νάρθηκες είναι θερμοπλαστικοί, και συνιστάται η χρήση τους επί 24ώρου βάσεως. Κάθε νάρθηκας αντικαθιστάται ανά 7-10 ημέρες από έναν νέο, που σημαίνει ότι ο ασθενής χρησιμοποιεί αρκετούς κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Διαφανείς νάρθηκες που τοποθετούνται πάνω από τα δόντια αντί για σιδεράκια.

Υπάρχουν διάφορες εταιρείες που προμηθεύουν τους θερμοπλαστικούς διαφανείς νάρθηκες. Στο χώρο μας συστήνεται το σύστημα της Invisalign, όμως παρέχουμε διαφανείς νάρθηκες και από άλλες εταιρείες για τις οποίες διαθέτουμε πιστοποίηση (Orthocaps, Clear Aligner). Yπάρχει η δυνατότητα κατασκευής διαφανών ναρθήκων και στο εργαστήριό μας, γεγονός που μας επιτρέπει να τηρούμε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Η Invisalign είναι η πρώτη εταιρεία που εφάρμοσε το συγκεκριμένο τύπο θεραπείας και είναι εκείνη για την οποία υπάρχουν τα περισσότερα δεδομένα στην διεθνή ορθοδοντική βιβλιογραφία. Το κόστος της θεραπείας με Invisalign είναι σε κάποιες περιπτώσεις σχετικά αυξημένο σε σύγκριση με τους άλλους τύπους διαφανών ναρθήκων.  Όμως η Invisalign είναι η πιο αξιόπιστη εταιρεία που παρέχει θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες ακόμα και για περιστατικά μεγαλύτερης βαρύτητας. Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι η θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες Invisalign αποτελεί ένδειξη σε περιπτώσεις ασθενών που δεν έχουν τη δυνατότητα τήρησης τακτικών επισκέψεων στον ορθοδοντικό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, διαμονής στο εξωτερικό, κλπ. Αυτό συμβαίνει γιατί οι διαφανείς νάρθηκες Invisalign έρχονται προκατασκευασμένοι. Η θεραπεία με Invisalign συνδυάζει τη δυνατότητα για αόρατη ορθοδοντική, χωρίς ενοχλήσεις από σιδεράκια και σύρματα, με λιγότερες επισκέψεις στον ορθοδοντικό, μικρότερη διάρκεια σε αρκετές περιπτώσεις, και -το σημαντικότερο- μεγάλη ακρίβεια στις μετακινήσεις. Τα μέσα και η τεχνογνωσία της εταιρείας InvisaΙign είναι μακράν τα ανώτερα σε ό,τι αφορά τη θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες σήμερα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο μέλλον η oρθοδοντική θεραπεία με Invisalign θα μπορεί να εφαρμοστεί με υψηλή προβλεψιμότητα και ασφάλεια ως προς το τελικό αποτέλεσμα και σε πολύ περίπλοκα ορθοδοντικά περιστατικά.

Το κόστος της θεραπείας με τους διαφανείς νάρθηκες Invisalign ποικίλει ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού. Οι απλές περιπτώσεις κατηγοριοποιούνται ως Invisalign express και η θεραπεία περιλαμβάνει έως 7 νάρθηκες για κάθε γνάθο. Οι μέτριες περιπτώσεις κατηγοριοποιούνται ως Invisalign lite  και η θεραπεία περιλαμβάνει έως 14 νάρθηκες για κάθε γνάθο. Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις κατηγοριοποιούνται ως Invisalign full (comprehensive) και η θεραπεία περιλαμβάνει από 15 νάρθηκες έως όσους χρειαστούν ώστε να ολοκληρωθεί η θεραπεία σε κάθε γνάθο. Η προκαταβολή και το τελικό κόστος διαμορφώνονται αναλόγως της κατηγορίας στην οποία εμπίπτει ο κάθε ασθενής. Η ορθοδοντική κλινική μας είναι πιστοποιημένη για την τεχνική Invisalign. Η εταιρεία Invisalign παρέχει νέα έκπτωση -40% και διευκολύνσεις πληρωμών σε όσους ξεκινήσουν θεραπεία στον χώρο μας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη χρήση ναρθήκων είναι οι περιπτώσεις συνωστισμού των προσθίων δοντιών τόσο στην άνω όσο και στην κάτω γνάθο, όπου τα δόντια φαίνονται "στριμωγμένα". Αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο και οι διαφανείς νάρθηκες προσφέρουν μια άνετη και αισθητική λύση.

Η πρώτη ορθοδοντική εξέταση είναι δωρεάν!

Μπορούμε να συζητήσουμε και να αναλύσουμε το ορθοδοντικό σας πρόβλημα χωρίς καμία επιβάρυνση. Kάνετε κλικ στο 'δωρεάν εξέταση' για να κλείσετε το ραντεβού σας ή καλέστε στo 2106839939.