Ορθοδοντικές λύσεις για όσους φοβούνται τα "σιδεράκια" | ISmile.gr
2106839939 2106916800

Η πρώτη ορθοδοντική εξέταση είναι δωρεάν!

 

Μπορούμε να συζητήσουμε και να αναλύσουμε το ορθοδοντικό σας πρόβλημα χωρίς καμία επιβάρυνση. Kλείσετε το ραντεβού σας ή καλέστε στo 2106839939

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ
07/2021,Κωνσταντίνα Φουντά

Γλωσσική Ορθοδοντική και Διαφανείς Νάρθηκες για όσους φοβούνται τα “σιδεράκια”

Γλωσσική Ορθοδοντική

Η Γλωσσική Ορθοδοντική ονομάζεται έτσι γιατί τα άγκιστρα (τα “σιδεράκια”) συγκολλούνται στις γλωσσικές επιφάνειες των δοντιών, δηλαδή στις επιφάνειες αυτές που δεν φαίνονται γιατί βρίσκονται εσωτερικά. Τα συγκεκριμένα άγκιστρα παρέχουν απόλυτα αισθητική θεραπεία γιατί η εξωτερική επιφάνεια -η όψη- των δοντιών παραμένει άθικτη και κανείς δεν καταλαβαίνει ότι ο ορθοδοντικός ασθενής βρίσκεται σε θεραπεία.

Η Γλωσσική Ορθοδοντική έχει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα με τη συμβατική ορθοδοντική στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι τα “σιδεράκια” δεν φαίνονται. Είναι λοιπόν σημαντικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι μπορεί να εφαρμοστεί αποτελεσματικά στους περισσότερους ορθοδοντικούς ασθενείς. Το κόστος της είναι μεν υψηλότερο σε σχέση με εκείνο της συμβατικής ορθοδοντικής, όμως υπάρχουν οι τρόποι να παραμένει ρεαλιστικό και διαχειρίσιμο.

Διαφανείς Νάρθηκες

Οι Διαφανείς Νάρθηκες είναι θερμοπλαστικοί, και συνιστάται η χρήση τους πρακτικά επί 24ώρου βάσεως. Κάθε νάρθηκας αντικαθιστάται ανα 10 ημέρες από νέο, που σημαίνει ότι ο ασθενής χρησιμοποιεί αρκετούς κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Η Invisalign είναι η πρώτη εταιρεία που εφάρμοσε το συγκεκριμένο τύπο θεραπείας το 1999 και είναι εκείνη για την οποία υπάρχουν τα περισσότερα δεδομένα στην διεθνή ορθοδοντική βιβλιογραφία. Άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είναι οι Orthocaps, και Clear Aligner.

Οι Διαφανείς Νάρθηκες δεν είναι ιδιαίτερα ορατοί, και δεδομένης της δυνατότητας να μπαίνουν και να βγαίνουν από το στόμα, επιτρέπουν στον ασθενή να καθαρίζει τα δόντια του χωρίς καμία δυσκολία. Απολύτως αναγκαίος είναι επίσης ο σχολαστικός καθαρισμός των ναρθήκων.

Πρέπει να τονιστεί ότι οι Διαφανείς Νάρθηκες δεν είναι εξίσου αποτελεσματικοί για όλους τους τύπους οδοντικής μετακίνησης. Εφόσον όμως γίνει σωστή επιλογή των περιστατικών, μπορεί πράγματι να έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς ότι η ασφαλής και αξιόπιστη εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών γίνεται μόνο από ειδικούς ορθοδοντικούς οι οποίοι διαθέτουν πιστοποίηση γι’ αυτές τις τεχνικές.

• Tags:
• γλωσσική ορθοδοντική
• διαφανείς νάρθηκες
• αόρατη ορθοδοντική
• Incognito
• Invisalign
• Clear Aligners
• σιδεράκια